Nyári "friss" pizzaszósz

2014-07-20

sponsored links



Némi magyarázatra szorul a fenti elnevezés.


 


Ugyanis, pizzát minden évszakban eszünk, mindig házi tésztából, házi mártásból.
A mártást többnyire nyáron eltett paradicsomlébõl készítem, 
a fûszerek benne évszaknak megfelelõen szárítottak, vagy nyersek. 
Rendje és módja szerint besûrítem, azaz sütöm-fõzöm.
Most viszont egy hirtelen ötlettõl vezérelve, minden friss alapanyagot turmixgépbe tettem 
és megnyomtam a gombot.  




A Fiam nálunk nyaraló Barátja, valami olyasmit mondott, hogy
 "ez olyan finom, hogy csak úgy kenyérrel is jó lenne" :)
A történethez hozzátartozik, hogy bár van még tavaly eltett paradicsomlé a kamrában, 
nem akartam felbontani, mert ugye már érik a kertben paradicsom. 
Persze nyers paradicsomból is tudtam volna a szokásos módon mártást készíteni, 
de ugye az idõ, meg igazából fölösleges mûvelet.
Íme jöjjön a szósz, amely tényleg hamarabb elkészül, mint a bevezetõt leírtam :)




Nyári pizzaszósz

Hozzávalók

3-4 szem közepes nagyságú érett paradicsom
3-4 ek sóval eltett kápia paprika (elmaradhat, vagy cserélhetõ)
1 közepes fej hagyma
3 gerezd duci fokhagyma 
1 -1,5 dl olívaolaj
szurokfû (oregáno)
borsikafû (csombor)
kakukkfû 
bazsalikom
rozmaring
frissen õrölt bors

Mindent megmostam, leszárítottam, megtisztítottam, pár darabba vágtam és az egészet összeturmixoltam.
Turmixgép helyett használhatunk bormixert is.





A megkelt, olajos felületen kihúzott pizzatésztát   -ízlés szerint-   ezzel a szósszal kentem meg.
Maradt a szószból Mindenki legnagyobb örömére, 
mert a megsült pizzafalatokat kedvünk szerint mártogathattuk bele. 




Hát bizony "csakúgy" magában is jó :)


Pizzatészta receptet, a tartalomjegyzékben többet is találni :)








Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s